Soons Zonwering

“Maar het grootste voordeel is wellicht de assistentie op locatie”

“De multifunctionele kleurenprinter (MFP) wordt voornamelijk gebruikt voor het uitprinten van offertes, orderbevestigingen, facturen, brochures, handleidingen, montagevoorschriften, prijslijsten etc. en het scannen van diverse documenten om een complete klantenmap te maken.“

Jo Bremen, directeur en eigenaar Soons Zonwering

Over Soons Rolluiken-Zonwering B.V:

  • Opgericht in 1896
  • 38 medewerkers fulltime, in de zomer aangevuld met ca.13 uitzendkrachten
  • Produceert luifels, zonneschermen, paneelwanden, parasols, markiezen, jaloezieën en rolluiken
  • Projecten: horeca, detailhandel, particulieren en winkelbeveiliging
  • Alles gebeurt in eigen beheer vanaf het ontwerp, de volledige ontwikkeling, fabricage en montage
  • Levert voornamelijk in de Benelux, laatste jaren uitbreiding naar Duitsland en Zwitserland
  • Hofleverancier sinds 1996

 


Al sinds 1896 ontwerpt en produceert Soons Zonwering een ruim gamma van producten als luifels, zonneschermen, patio-overkappingen, parasols, markiezen en tal van andere maatwerkoplossingen. Inmiddels is Soons het enige bedrijf in Limburg dat de volledige ontwikkeling en fabricage van deze kwaliteitsproducten nog eigenhandig uitvoert. De zorgvuldige opgebouwde vakkennis openbaart zich in alle afdelingen van het bedrijf, zoals de eigen constructiewerkplaats, het confectieatelier, de assemblageafdeling of de servicedienst.


Directeur eigenaar Jo Bremen is zelf begonnen in de zaak als vertegenwoordiger in 1976. In 1988 heeft hij de zaak overgenomen van zijn schoonvader Paul Soons. Echtgenote mevrouw Gera Bremen Soons en zoon Jean Paul zijn tevens werkzaam in de zaak dus het mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. Op het gebied van overkappingen en zonneschermen, zeker voor de horeca zijn er maar heel weinig bedrijven die Soons Zonwering kunnen evenaren. De kracht is het leveren van maatwerk en “vooral niet stilstaan, dat is op termijn dodelijk”, aldus Jo Bremen.
Onlangs heeft Soons Zonwering  als eerste zonwering bedrijf in Nederland de led-naam verlichting geïntroduceerd in de volant. De naam van de zaak wordt dan in led-schrijfletters uitgebeeld. “Je moet vooruit, altijd” aldus de directeur.


Al sinds Jo Bremen zich kan herinneren zijn Soons Zonwering en Document House Limburg (DHLimburg) partners van elkaar. Ergens in de jaren negentig is gekozen voor DHLimburg vanwege de kwaliteit en betrouwbaarheid waar zeer veel belang aan wordt gehecht en die de naam Xerox met zich meebrengt. “DHLimburg heeft zijn beloftes altijd waargemaakt” en “wat goed is moet je niet veranderen”, aldus Jo Bremen. 


De multifunctionele kleurenprinter (MFP) wordt voornamelijk gebruikt voor het uitprinten van offertes, orderbevestigingen, facturen, brochures, handleidingen, montagevoorschriften, prijslijsten etc. en het scannen van diverse documenten om een complete klantenmap te maken.

 

Website Soons Zonwering Download Business case

Voor de ontwerpen is A3 noodzakelijk. Bij vervanging van de vorige MFP is op advies van de accountmanager gekozen voor de C7025 MFP uit de VersaLink C7000 serie.

Deze MFP is verbonden met de cloud, geschikt voor mobiel gebruik, voor apps en eenvoudig te personaliseren. De machine beschikt over een nieuw hardware-ontwerp met minder bewegende onderdelen, robuustere papierbaancomponenten en een geavanceerd beeldverwerkingssysteem. De machines uit de C7000 serie zijn moderne werkplekassistenten die ervoor zorgen dat Soons Zonwering vandaag kan uitblinken en in de toekomst de concurrentie een stap voorblijft want: “stilstaan is immers dodelijk”.

Bij de afdeling administratie stond nog een compacte printer waarvan de (dure) cartridges los gekocht moesten worden. Op advies van de accountmanager is deze gelijktijdig vervangen door de VersaLink kleuren MFP C405. Beide MFP inclusief één onderhoudscontract hetgeen betekent dat de toner automatisch geleverd wordt zodra deze vervangen moet worden en de tellerstanden automatisch worden doorgegeven. Dat betekent een kostenbesparing maar vooral totale ontzorging voor Soons Zonwering, waardoor dit bedrijf zich meer kan bezig houden met de innovatie van nieuwe producten en het opzoeken van nieuwe markten.

Dat is een van de redenen waarvoor Soons nog steeds kiest voor DHLimburg aldus Jo Bremen (zijn medewerkers beamen dit). “Al het personeel is erg klantvriendelijk en denkt oplossingsgericht met ons mee”. “We krijgen altijd een snelle reactie op vragen of problemen”. “Maar het grootste voordeel is wellicht de assistentie op locatie”

De kwaliteit en betrouwbaarheid blijven de doorslaggevende factor. Het professionele karakter van Soons Zonwering wordt hierdoor ondersteund.