iNeXarchitecten

“Het allerbelangrijkste voor INeX is de kwaliteit van
de print, m.n. de scherpte van de dunne lijntjes en kleurechte foto’s.
De eisen m.b.t. grote hoeveelheden tekst en hoge print-volumes zijn van ondergeschikt belang”

“Wat mij vooral aanspreekt is de directe communicatie en de pro-activiteit van alle medewerkers; voordat ik een vraag kan stellen is hij al beantwoord“

Marcel van Neer, iNeXarchitecten

Over iNeXarchitecten:

  • iNeXarchitecten is opgericht in 1991, vijf medewerkers
  • De projecten waaraan gewerkt wordt variëren van woning- en utiliteitsbouw tot restauratie, landschapsinrichting en interieur
  • In de ontwerpen wordt altijd gezocht naar het op een creatieve manier vertalen van de wensen van de opdrachtgever, passend binnen budget en tijd
  • Het onderling versterken van interieur en exterieur vormt de specialiteit van het bureau vandaar de naam: iNeXarchitecten
  • In 2010 onderscheiden met de nationale NVTG bouw-award voor woonbegeleidingscentrum “Aan de Pas” in Bunde
  • In 2011 gehonoreerd met de monumentenprijs van de stad Maastricht; de Victor de Stuers prijs voor de renovatie van “Huis de Pelikaan”, het bankgebouw uit 1905 aan het Onze Lieve Vrouwenplein.

 


iNeXarchitecten bestaat bijna 28 jaar. Het architectenbureau is opgericht door Jos Kramer en Ronald Veldhuijzen (Kramer & Veldhuijzen architecten) die studiegenoten waren en nog steeds mede-eigenaren zijn. iNeXarchitecten is begonnen met particuliere woningbouw waarna al snel de stap gemaakt is naar utiliteitsbouw, zorgprojecten, retail en interieur.
Sinds 2001 is Peter de Graaf toegetreden tot de directie en is de naam gewijzigd naar iNeXarchitecten, hiermee wordt benadrukt dat het in harmonie samengaan van interieur en exterieur een belangrijk uitgangspunt is bij de ontwerpen van het bureau.

In 2010 mocht iNeX de nationale NVTG bouw-award ontvangen voor woonbegeleidingscentrum “Aan de Pas” in Bunde en in 2011 is Inex gehonoreerd met de monumentenprijs van de stad Maastricht; “de Victor de Stuers prijs”. Deze mochten zij ontvangen voor de renovatie van Huis de Pelikaan”, het bankgebouw uit 1905 aan het Onze Lieve Vrouwenplein.

iNeX maakt een ontwerp in een intensief proces samen met de opdrachtgever. Het programma van eisen, bouwvoorschriften, planning en budget worden geïntegreerd waarbij er altijd aandacht is voor de onderlinge samenhang. Veelvuldig overleg tussen architect, opdrachtgever en externe adviseurs gedurende dit traject is vanzelfsprekend.

Als een ontwerp in voorlopige vorm gestalte heeft gekregen waarbij alle wensen en randvoorwaarden optimaal verwerkt zijn, wordt de complete bouwkundige uitwerking geautomatiseerd ter hand genomen.

INeXarchitecten en Document House Limburg zijn al sinds 2005 partners m.b.t. het papier en kantoorbenodigdheden. Toen het vorige contract van de multifunctionele kleurenprinter afliep mocht DHLimburg als derde partij een offerte uitbrengen. Het allerbelangrijkste voor iNeXarchitecten is de kwaliteit van de print, met name scherpte van dunne lijntjes gecombineerd met scherpe kleurechte foto’s. Eisen m.b.t. grote hoeveelheden tekst en hoge volumes zijn van ondergeschikt belang.

“Met een printvoorbeeld zijn we naar de showroom aan de Sleperweg 36 gegaan”. Daar werd al snel de keuze gemaakt voor een Xerox Altalink C8030.

 

De Xerox Altalink C8030 is een grote multifunctionele kleurenprinter die SRA3 papier kan verwerken. De Xerox Altalink C8030 is uitgerust met ConnectKey. ConnectKey is een softwaresysteem met een aantal nieuwe mogelijkheden voor de multifunctionele printers van Xerox. Een multifunctionele printer met ConnectKey kan veel meer dan alleen printen, scannen en kopiëren. Met bijna elk mobiel apparaat kan geprint worden, documenten kunnen direct naar clouddiensten gescand worden waar ze opgeslagen of gedeeld kunnen worden met anderen. Met de AltaLink C8030 hebben alle medewerkers rechtstreekse en veilige toegang tot de benodigde gegevens en workflows om sneller en efficiënter te kunnen werken – ongeacht de locatie en vanaf elk apparaat.

De samenwerking met Document House Limburg liep vanaf het begin prettig. Wat Marcel vooral aanspreek is de directe communicatie; er wordt écht naar je geluisterd en meegedacht. Wat beloofd wordt, wordt ook gedaan. Ook de vriendelijkheid en pro-activiteit van alle medewerkers kan hij waarderen. Of het nu de accountmanager is die het gehele traject monitort of de engineers die bij de installatie alle tijd namen. Voordat hij een vraag kan stellen is deze al beantwoord.

Weer een mooie bevestiging van onze missie, waarin klant- en medewerkerstevredenheid centraal staan.

 

 

 

 

 

 

 

Website iNeXarchitecten Download Business case