Flow Reizen

“kwalitatief uitstekend printwerk, maar we kunnen nu ook sneller, effectiever en goedkoper werken”

"Al zesentwintig jaar organiseren wij avontuurlijke reizen voor mensen met een lichte beperking zoals autisme, licht verstandelijk, epilepsie, NAH, enz. Deze reizigers hebben persoonlijke begeleiding nodig om er een onvergetelijke en onbezorgde reis van te kunnen maken. We zijn begonnen met een inschrijfformulier van één A4-tje om alle wensen en verwachtingen van onze klanten te inventariseren. Dit is ondertussen uitgegroeid tot een klein boekwerk waarmee we het persoonlijke contact nog verder hebben verbeterd. Dit persoonlijk contact en de hoge mate van service is ook wat wij terug zien bij Document House Limburg. Het actief meedenken van Document House Limburg levert ons niet alleen kwalitatief uitstekend printwerk op, maar we kunnen
nu ook sneller, effectiever én goedkoper werken.“

Roger Olislagers, oprichter Flow Reizen

Over Flow Reizen:

  • Opgericht in 1991
  • 95 medewerkers
  • Ontwikkelen en uitvoeren van onvergetelijke, unieke reizen voor mensen met een beperking
  • Goed opgeleide en professionele begeleiders
  • In bezit van keurmerken en garantiefondsen zoals ANVR, SGR, NBAV en Calamiteitenfonds.
  • Duurzame samenwerking met gerenomeerde touroperators
  • Uitgebreide, inzichtelijke brochures en complete reisinformatieboekjes
  • Jaarlijkse, groot opgezette en informatieve kennismakingsdag en reünie

Al meerdere jaren partners

Flow Reizen en Document House Limburg zijn al meerdere jaren partners van elkaar. De voorgaande multifunctional was ook afkomstig van DH Limburg en tevens bij DH Limburg in onderhoud. Tijdens een persoonlijk gesprek is er gezamenlijk gekeken naar de mogelijkheden van een nieuwe multifunctional. Niet alleen bestond de mogelijkheid om een nieuwere machine aan te schaffen, maar dit ook nog eens tegen een lager maandbedrag.

Het aantal reizen neemt de komende jaren toe

Ieder jaar groeit het aantal reizigers en de bestemmingen. Flow Reizen is weliswaar afhankelijk van nationale regelgeving, maar zorgt er altijd voor dat ze op eventuele wijzigingen kunnen anticiperen. Reizen zal niet minder worden de komende jaren en Flow Reizen zal er ook voor zorgen dat mensen met een lichte beperking kunnen blijven genieten van deze avonturen. Sommige reizigers gaan al mee sinds de oprichting in 1991, waardoor er in de toekomst ook rekening wordt gehouden met een verouderende doelgroep.

Grote hoeveelheid printwerk

Per jaar worden er duizenden inschrijfformulieren, reisboekjes, informatieflyers, facturen en brieven verzonden en ontvangen. Digitalisering is daardoor iets waar over wordt nagedacht voor de komende jaren. Op dit moment worden formulieren zowel door de reizigers, als door de ouders van de reizigers ingevuld. Papieren formulieren worden hierdoor nog steeds op prijs gesteld, maar zal in de toekomst afnemen.

Een snellere machine verhoogt productiviteit

Het afdrukken van de inschrijfformulieren, de reisboekjes, enz. kost bij de groeiende aantallen steeds meer tijd. De verhoging van 25 ppm (pagina’s per minuut) naar 45 ppm is daarbij een flinke verhoging van de productiviteit. Het versneld scannen zorgt dat de inschrijfformulieren ook sneller kunnen worden ingelezen.

Persoonlijke aandacht en goed advies

Roger Olislagers, mede-oprichter van Flow Reizen, geeft aan dat de verhoogde snelheid niet direct de doorslaggevende factor was voor hun besluit. De goede service en het luisterend oor dat zij hun klanten bieden, verwachten zij ook van hun leveranciers. Het persoonlijke gesprek, en gezamenlijk kijken naar eventuele oplossingen -het meedenken met de klant- was de reden om de samenwerking te continueren.

De installatie van een nieuwe machine wordt grotendeels voorbereid bij DH Limburg. Het samenvoegen van de multifunctional en de professionele finisher wordt inhouse uitgevoerd, evenals de instellingen van de software. Op locatie hoeft de machine alleen nog maar te worden aangesloten op het netwerk. De specialist neemt hierbij de tijd voor de klant om eventuele vragen te beantwoorden of bijvoorbeeld uitleg te geven over diverse applicaties van Xerox ConnectKey.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website Flow Reizen Download Business case