Data beveiliging: Image Overwrite, Encryption en Disk Removal

Bescherming vanaf dag één

Data beveiliging: Image Overwrite, Encryption en Disk Removal

Xerox kopieerapparaten, printers en multifunctionals zijn apparaten die een computer bevatten en de noodzakelijke software die het mogelijk maakt om diverse productiviteitsverhogende taken uit te voeren. Deze interne computers kunnen een harde schijf of andere non-volatile storage om image data tijdelijk op te slaan gedurende het verwerken van de afdrukken. Hierbij zijn er enkele modellen waarbij deze data ook wordt opgeslagen voor latere her-afdrukken. Vanaf de introductie van de eerste digitale apparaten heeft Xerox altijd het risico van bewaarde data onderkent. Door middel van ingebouwde features en tegenmaatregelen wordt voorkomen dat data op een ongepaste manier kan worden teruggehaald van non-volatile storage om de data van klanten te beschermen.

Actuele product security informatie wordt bijgehouden op www.xerox.com/security . Informatie zoals security bulletins, patch informatie, US-CERT advisory updates, white papers en videos over het voorkomen van beveiligingsproblemen kan hier worden teruggevonden. Xerox verstrekt gedetailleerde informatie over interne product processen en features zoals Image Overite in Information Assurance Documents die beschikbaar zijn voor vele producten op de website of op verzoek voor oudere apparaten.

Security Features

Afdrukopdrachten en ander Xerox-product gerelateerde opdrachten kunnen worden bewaard op nonvolatile geheugen (bv. een harde schijf) gedurende de opdracht. Normaliter, als de opdracht is afgerond, wordt deze data verwijderd, maar kan nog steeds worden achterhaald door forensische software. Image Overwrite is een effectieve manier om deze opdracht data te elimineren van de harde schijf als de data niet langer noodzakelijk is. Xerox codeert tevens de data met de user data encryption feature. Dit verhoogt de beveiliging van data tegen ongeautoriseerde toegang. Xerox beveelt aan om de volgende features te activeren.

Tegenmaatregelen ingebouwd in apparaten om het beveiligingsrisico te reduceren.

  • Immediate Job Overwrite of Immediate Image Overwrite is een feature dat data sectors verwijderd of overschrijft (met een specifiek patroon) die tijdelijk elektronische opdracht data bevatte. Producten die harde schijven bevatten starten dit proces direct na het afronden van de opdracht. Dit conformeert aan de NIST Special Publication 800-88 Rev1. Dit moet worden geactiveerd (en is standaard geactiveerd op vele producten).
  • On Demand Image Overwrite is een manueel geïnitieerde (kan ook worden ingepland voor automatisch opstart) feature dat de data van alle sectoren van alle partities van de harde schijf verwijderd of overschrijft (met een specifiek patroon) die klant data kunnen bevatten. Het apparaat zal gedurende 20 minuten tot een uur offline zijn gedurende dit proces. Dit conformeert aan de NIST Special Publication 800-88 Rev1. ODIO is effectief als een extra beveiliging stap als de uiterste beveiliging noodzakelijk is.
  • Disk of User Data Encryption is een feature die alle partities van alle harde schijven, die eventueel gebruikers data bevat, codeert met een AES encryptie. Dit hoort geactiveerdt te zijn en is op vele machines standaard geactiveerd. Encryptie kan worden gebruikt in combinatie met beide Overwrite features.

Hard Disk Drive Retention Offering

Als de ingebouwde beveiligingsmogelijkheden in Xerox producten niet voldoen aan uw specifieke beveiligingseisen heeft Xerox een alternatief.

Hard Drive Retention Offering is een service die aangevraagd kan worden als klant die de harde schijf in bezit wil houden vanwege beveiligingsrisico's. Een Xerox specialist zal de harde schijf verwijderen en bij deze klant achterlaten. Contacteer Document House Limburg voor meer informatie over bijkomende kosten.

Vergeet niet

  • Niet alle producten hebben een harde schijf
  • Sommige producten hebben een harde schijf, maar gebruiken deze niet om image data op te slaan.
  • Als een Xerox product wordt uitgezet alvorens de Overwrite opdracht is afgerond kan er data achterblijven op de schijf. Er zijn een waarschuwing verschijnen die aangeeft dat de Overwrite opdracht niet volledig is uitgevoerd. In dit geval is het aan te raden om de On Demand Image Overwrite uit te voeren.

Heeft u interesse in een gesprek over deze features of meer informatie over de huidige mogelijkheden, kunt u ten alle tijden contact opnemen met Document House Limburg.

Neem contact op

Nieuws